Abjas kogunevad fotosõbrad

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval ja pühapäeval peetakse Abja-Paluojal ja Penujas fotofestivali «Mulgimaa 2009».


Ettevõtmise ühe korraldaja mittetulundusühingu Abja Koolituskeskus projektijuht Sirje Rist rääkis, et üritus leiab aset teist aastat. «Mullu oli osavõtjaid kahekümne ringis,» meenutas ta.



Tänavu tuleb projektijuhi sõnul külalisi Pärnust ja Tallinnast ning loodetavasti ka Lätist.



Täna kell 14 avatakse Abja kultuurimajas kaks fotonäitust: «Mulgimaa vanadel fotodel» ning Daniel Teichmanni mustvalged portreed. Need jäävad üles septembri keskpaigani.



Pärastlõunal saavad kokkutulnud fotohuvilised püüda põnevaid kaadreid miljööväärtuslikus Abja-Paluoja linnakeses. Veski tänav 1 majas eksponeeritakse ka mulluse võistluse «Mulgimaa 2008» paremaid pilte.


Õhtul sõidetakse ühiselt laagripaika Penuja külla.



Seal pannakse külamajas üles kaasavõetud fotode näitus. Õhtul on Penuja külaplatsil lõkkeõhtu, kus pakutakse Mulgi putru ja Karksi õlut. Kui ilm on vihmane, on selle asemel kaminaõhtu külamajas.



Homme vahetatakse mõtteid kaasavõetud piltide üle ja vaadatakse eelmisel päeval tehtud fotosid.



«Möödunud aastal oli võimalik kohapeal tehtud fotod ka välja printida, kuid tänavu on meil korraldamiseks vähem raha ja seega saame värskeid pilte vaadata vaid arvutist,» nentis Sirje Rist.



Pärastlõunal saavad soovijad sõita Penujast Lillisse Balti keti aastapäevaüritustele.



«Eelmisel aastal jättis Penuja küla kokkutulnutele sügava mulje,» kõneles Rist. «Loodetavasti kujuneb meie üritus traditsiooniks ja kohtume ka aastal 2010.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles