Sakala ootab mehi laulma

, koori juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Meeskoor Sakala alustab 81. hooaega. Esimene proov on juba 25. augustil kell 19 Viljandis Paalalinna gümnaasiumis. Meie koorijuhid on kogenud rahvusmeeskoori laulumees Mareks Lobe ja noor dirigent Liisi Toomsalu.


Sel sügisel täitub Sakalal 80 tegutsemisaastat ja möödub 40 aastat meie esimesest käigust Soome Porvoosse, kus sõlmisime tänini kestva sõprussuhte sealse meeskooriga. Selle sündmuse tähistamiseks on sel sügisel ees kontserdireis vanade sõprade juurde.



Et kõik sujuks võimalikult hästi, alustame hooaega ligi kuu aega tavalisest varem. Juubelikontsert ja küllasõit Porvoosse on kavas novembris, nii et jääb veel aega jõuludele mõelda ja aasta korralikult ära saata.



Hoiame sidet oma sõpruskooridega nii Tallinnas, Tartus ja Võrus kui Porvoos, Turus, Hammis, Alingsåsis ja Cortina d`Ampezzos.



Meeskoorilaul kõlab kõige meeldivamalt siis, kui koos on mehine kogus mehi. Koor on viimastel aastatel küll kasvanud, kuid Sakala võtab hea meelega vastu iga mehe, kel vähegi on tahtmist meie keskel laulda ja kes piisavalt viisi peab.



Elementaarse nooditundmise õpib igaüks mõne prooviga ära. Ka ei tohiks kuu jooksul viiel-kuuel õhtul umbes kaks tundi harjutamas käia olla ajaliselt kellelegi koormav. Pigem on see lõõgastus ja meelelahutus, mille mõnusad boonused on õnnestunud esinemised.



Kui pole võimalik tulla kohe esimesse proovi, olete oodatud igale järgnevale, mille ajad ja koht on kirjas meie koori koduleheküljel www.hot.ee/sakalamk/.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles