Memento tähistab Pilistveres aastapäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Memento Liit tähistab laupäeval, 22. augustil Viljandimaal Pilistveres oma 20. aastapäeva.
Eesti Memento Liit tähistab laupäeval, 22. augustil Viljandimaal Pilistveres oma 20. aastapäeva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Memento Liit tähistab laupäeval, 22. augustil Viljandimaal Pilistveres oma 20. aastapäeva ja esimest korda Eestis üleeuroopalist okupatsiooniohvrite mälestuspäeva.


Pilistverre kogunevad Eesti Memento Liidu ühenduste liikmesorganisatsioonid. Mälestuspäev algab kell 11 Pilistvere kivikangrule mälestuskimpude asetamisega. Sealsamas austatakse Eesti Memento Liidu teenekaid liikmeid.

Sõna võtab Pilistvere koguduse kirikuõpetaja Vello Salum, kes viib koos praeguse Pilistvere koguduse vaimuliku Hermann Kalmusega läbi Eesti Memento liidu 20. aastapäevale ning kommunismi ja natsismi kuritegude ohvrite mälestuspäevale pühendatud jumalateenistuse.

Kõnekoosoleku avakõne peab Eesti Memento Liidu esimees Enn Tarto. Sõnavõttudest on kavas koostada sõnum Eesti avalikkusele.

Eesti Memento Liidu aastapäeva ning üleeuroopalise kommunismi ja natsismi ohvrite mälestuspäeva tähistamisele tulevad endised küüditatud, soomepoisid, õpilasvabadusvõitlejad, metsavennad, Eesti poliitvangide ühingu ning tööpataljonlaste ühingu liikmed. Pilistverre on oodata ligi 600 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles