Eestlased said Lätis üllatava meistritiitli

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krossisõitjad Kert Varik ja Erkki Kõiv krooniti eelmisel nädalavahetusel Läti külgkorviga mootorrataste meistrivõistluste võitjaks.
Krossisõitjad Kert Varik ja Erkki Kõiv krooniti eelmisel nädalavahetusel Läti külgkorviga mootorrataste meistrivõistluste võitjaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalavahetusel eneselegi ootamatult Läti külgkorviga mootorrataste meistrivõistluste tiitliga kroonitud Karksi valla mehed Kert Varik ja Erkki Kõiv osalevad paljude kaasmaalaste kõrval homme Kiviõlis algaval maailmameistrivõistluste etapil.


Kahe nädala eest külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistluste Läti etapi katkestanud ning Venemaa osavõistluse juba hooaja algul oma plaanidest välja arvanud Kert Varik ja Erkki Kõiv on seadnud endale eesmärgiks Kiviõli etapil 15 parema sekka tulla.



«Loodame, et tänavu läheb mullusest paremini — eelmisel aastal murdsin Kiviõlis jala,» lausus Kert Varik.



Viljandimaalased üritavad homsetest aja- ja kvalifikatsioonisõitudest pääseda pühapäevastesse finaalidesse ehk 30 parema sekka. «Seda oleme tavaliselt ikka suutnud,» nentis Varik.



Võistlushooaeg pole Karksi valla meestel päris plaanitult kulgenud: ette on tulnud nii tehnikamuresid kui tervisehädasid.



«Maailmameistrivõistluste Läti etapil sõitsin laenatud korvimehega, sest enda oma oli rivist väljas,» kõneles Kert Varik ning selgitas, et Erkki Kõiv vajas pärast Jõgeval peetud koduseid tiitlivõistlusi meedikute abi. «Ta rassis nõnda, et sattus suure vedelikukaotuse tõttu mitmeks päevaks haiglasse.»



Eelmisel nädalal peetud Läti meistrivõistluste etapi lõpetasid Kert Varik ja Erkki Kõiv Inglismaa sõitjate järel teise kohaga. Sarja kokkuvõttes pärjati nad aga meie lõunanaabrite tiitliga.



«Lätis on külgkorviga rattaga sõitjate tase hirmus tugev, aga päris tipud osalesid samal ajal Venemaal maailmameistrivõistluste etapil,» rääkis Kert Varik.



Sellest hoolimata valmistas sportlastele endilegi üllatusena tulnud tunnustus viljandimaalastele heameelt.



«Meie sarja üldpunkte ei lugenud, ei tulnud selle pealegi. Võidust saime teada poodiumil,» tunnistas vastne Läti meister.



Tema selgitust mööda osalesid nad kolmest Läti meistrivõistluste osavõitlusest kahel, millest esimese nad võitsid.



«Treenime ja valmistume praegu täie tõsidusega eelolevaks nädalavahetuseks. Eks kodus peetaval maailmameistrivõistluste etapil tahame ikka hästi sõita,» ütles Kert Varik.



Laupäeval ja pühapäeval Kiviõli tuhamäel peetavast motopeost ja külgkorviga tsiklite maailmameistrivõistluste etapist võtab osa 40 meeskonda 14 riigist. See Eesti motospordiaasta tippsündmus toob kokku motokrossimaailma eliidi eesotsas seitsmekordse maailmameistri Daniel Willemseniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles