Algo Kärp ammutas Otepääl eneseusku

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajate rahvusvaheline suvine mõõduvõtt laupäeval Otepääl lõppes Viljandimaalt pärit Algo Kärbile (keskel) kaheksanda kohaga.
Suusatajate rahvusvaheline suvine mõõduvõtt laupäeval Otepääl lõppes Viljandimaalt pärit Algo Kärbile (keskel) kaheksanda kohaga. Foto: Margus Ansu

Suusatajate suvisel võistlusel «Suverull 2009» kaheksanda koha pälvinud Tarvastu valla mees Algo Kärp ammutas sellelt mõõduvõtult enesekindlust ja usku.


«Sain kinnitust, et liigun õigel teel,» võttis ta laupäeval Otepääl Tehvandi keskuses peetud rahvusvahelise võistluse kokku.



Hommikuse proloogi järel keerlesid Kärbil enda sõnul küll peas mustad mõtted. «Sõit polnud selline, nagu olin oodanud. Aga eks proloog äratanud keha ja vaimu õhtuseks sõiduks korralikult üles,» kõneles ta.



7,5-kilomeetrise proloogi lõpetas Kärp 13. kohaga, jäädes kiireimale, Aivar Rehemaale alla 34,9 sekundit. Õhtupoolse 24-kilomeetrise viitstardist sõiduga tõusis ta aga viis kohta ning lõpetas kaheksandana ja vaid 12,9-sekundilise kaotusega norralasest võitjale Petter Northugile.



«Sootuks teist masti sõit oli ja see turgutas eneseusku,» tõdes Kärp. «Praegu on nii minul kui konkurentidel vorm veel üsna kesine — käimas on ikkagi alles ettevalmistumine ja põhjaladumine.»




See on aga Eesti murdmaasuusatamise A-koondisesse kanda kinnitada ihkaval spordimehel sujunud plaanipäraselt. «Suuri erinevusi eelmise suveperioodiga võrreldes pole, ainult veidi olen koormusi ja mahtu suurendanud,» nentis ta.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles