Tipu ilvesed on luubi all

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ilvesepoeg eksis linna ära
ilvesepoeg eksis linna ära Foto: Kanal2

Esmaspäevast laupäevani peab rahvusvaheline ulukibioloogide ühendus (IUGB) Moskvas järjekordset kongressi. Eestlased kõnelevad seal siinsetest ilvestest.


Eestit esindavad metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakonna juhataja Peep Männil ja teadustöö spetsialist Rauno Veeroja, kelle ettekanne käsitleb Tipu ulukiuuringute ala loomist ja seal tehtavat. Ala hõlmab metsast territooriumi Pärnu- ja Viljandimaal ning seal on jälgitud põhiliselt ilveste liikumist.

Metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseire osakond hoiab silma peal jahiulukite asurkondade seisundil ning teeb korra aastas ettepanekuid, kuidas neid loomi kaitsta ja jätkusuutlikult küttida.

IUGB-sse kuuluvad peamiselt Euroopa riikide uluki- ja jahindusbioloogid. Kongresse korraldatakse iga kahe aasta tagant, eelmine oli 2007. aastal Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles