Märt Israel: eesmärk on pääs lõppvõistlusele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Liis Treimann

Teisipäeval Berliinis kergejõustiku maailmameistrivõistlustel ringi astuvad Eesti kettaheitjad Gerd Kanter, Aleksander Tammert ja Märt Israel kinnitavad, et vorm on hea, tervis korras ja vaim võistluseks valmis. Kettaheitekoondise eesmärk on, et kaks meest finaalvõistlusele jõuaksid.


Pühapäeval Berliini jõudnud Karksi vallast pärit Märt Israel kõneles, et tal on kindel siht Berliinis lõppvõistlusele jõuda. «Olen kahel tiitlivõistlusel napilt lõppvõistluselt välja jäänud. Arvatavasti läheb kvalifikatsioonist edasipääsemiseks vaja 62,5-meetrist heidet. Senised treeningud on näidanud, et olen selleks valmis. Mul on seljataga juba kolm suurvõistlust, seega usun, et olen piisavalt kogemusi kogunud,» vahendas sportlase sõnu kergejõustikuliidu pressiteenistus.

Kettaheitjatest esimesena Berliini jõudnud maailmameister ja olümpiavõitja Gerd Kanter tõdes, et viimane treeninglaager Cottbusis oli edukas. «Meie plaan nägi ette kahte töö- ja ühte puhkepäeva. Et viimase treeningu järel tundsin kerget väsimust, soovitasid nii treener kui füsioterapeut lisapuhkepäeva võtta, et saaksin rohkem taastuda. Enesetunne on igati hea ja olen võistluseks valmis,» rääkis Kanter.

Gerd Kanteri sõnul on Eesti kettaheitjate eesmärk Berliini maailmameistrivõistlustel, et kaks neist finaali jõuaksid. «Sisimas loodan aga, et kõik kolm meest on lõppvõistlusel ja kaks kaheksa parema seas,» ütles Kanter.

Oma kaheksandatel maailmameistrivõistlustel heitev Aleksander Tammert sõnas, et kvalifikatsioonivõistlus ja tugev norm on suured väljakutsed. «Vorm lubab loota lõppvõistlusele pääsemist, kuid igal juhul saab see raske olema,» rääkis ta.

«Finaaliks mul veel plaane pole. See on uus võistlus ja sootuks teine situatsioon. Keskendun ühele päevale korraga,» ütles Eesti koondise kogenuim sportlane.

Meeste kettaheite kvalifikatsioonivõistlused algavad teisipäeval Eesti aja järgi kell 11.05 ja 12.35.

Märt Israel heidab B-grupis, kus võistlus algab kell 12.35. Lisaks talle heidavad seal ka leedulane Virgilijus Alekna ja poolakas Pjotr Malachowski.

Kettaheite finaal on kavas kolmapäeval kell 21.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles