Viljandis tähistatakse Balti keti aastapäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

22. augustil kell 13.30 jagab Balti Assamblee delegatsioon Viljandis teenetemedaleid ja tänukirju ning läidab tõrviku, südaööl jõuavad kohale mälestusjooksul osalejad.



22. ja 23. augustil sõidavad Balti Assamblee delegatsioonid läbi kolm riiki. Laupäeval, 22. augustil kell 9 on Pika Hermanni torni juures Balti vabadustule läitmise tseremoonia. Läbi Rapla ja Türi jõuab see ka Viljandisse.

Viljandi lossimägedes Kaevumäel algab kell 13.30 Balti keti 20. aastapäeva tähistamise tseremoonia, kus Balti Assamblee asepresident Trivimi Velliste annab teenetemedali Balti keti Viljandimaa organisaatoritele Kalle Jentsile ja Arnold Kimberile. Balti Assamblee tänukirja saavad Jaak Allik, Ants Annus, Rünno Johanson, Ene Kivirist, Karl Kurro, Leo Liiber, Heino Luik, Andres Nigol, Tiiu Nõmm, Peeter Rahnel, Kalev Rattus, Jüri Rätsep, Andres Soosaar, Valli Veigel ja Tiina Sarv.

Tseremoonial kõnelevad Balti Assamblee asepresident Trivimi Velliste, Viljandi maavanem Lembit Kruuse, Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents ning läidetakse sümboolne tõrvik.

Tseremooniale järgnevad muusikalised meenutused ansamblilt Justament. Üritus on tasuta.

Südaööl vastu 23. augustit jõuab Viljandisse Balti keti 20. aastapäeva puhul korraldatud mälestusjooks, mis stardib 22. augustil Tallinnast Vabaduse väljakult. Viljandisse sisenevad jooksjad Tallinna tänavalt ja Vabaduse platsil on väike tervituspeatus, misjärel nad suunduvad mööda Vaksali tänavat ja Riia maanteed linnast välja Karksi-Nuia poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles