Õiguskantsler tõmbas lauluväljaku ehitusplaanidele piduri peale

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma laululava ehituse ettevalmistamine on pälvinud suure tähelepanu ning selle vastased on leidnud, et protsessiga on korduvalt rikutud seadust. Fotol linnapea Avo Põder
Võhma laululava ehituse ettevalmistamine on pälvinud suure tähelepanu ning selle vastased on leidnud, et protsessiga on korduvalt rikutud seadust. Fotol linnapea Avo Põder Foto: AFP / Scanpix

Võhma kesklinna laululava ehitamise plaani sekkuma kutsutud õiguskantsler Indrek Teder saatis linnale vastuse, milles hindas asjaajamise senise käigu seadusevastaseks.


«Võhma linnavalitsus on laululavale ehitusloa andmisel rikkunud olulisel määral menetlusnõudeid, mistõttu see haldusakt on õigusvastane,» teatas Indrek Teder kümneleheküljelises põhjenduses.



Tema hinnangut mööda ei ole ehitusluba faktiliselt ja õiguslikult põhjendatud ning selle andmise menetlusse pole kaasatud kolmandaid isikuid ehk sealseid asjast huvitatud elanikke.



Õiguskantsleri ettepaneku järgi peab linn uuendama ehitusloa andmise menetlust, kaasates kolmandad isikud, arvamuse ja kooskõlastuse andmiseks kohustatud haldusorganid ning eksperdid.



Teine võimalus on püstitada laululava nii, et see ei vastaks ehitusseaduses sätestatud ehitise mõistele. Sellega peetakse silmas linna plaani panna püsti teisaldatav lava. Sel juhul soovitab õiguskantsler tellida arusaamatuste vältimiseks ekspertiis, mis kinnitab, et tegemist pole ehitisega ehitusseaduse mõistes.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles