Repliik: Vihatud põlvkond

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kevadel kirjutas «Sakala» elavat vastukaja tekitanud loo sellest, kuidas kutsekooli direktor õpilasele suitsukoni pihku oli surunud. Järgnenud kommentaarid toetasid peaaegu eranditult õppeasutuse juhti ja laitsid ülbitsevaid noori.


12—17-aastased teismelised on saanud meie ühiskonna üheks vihatumaks vanuserühmaks. Tõtt-öelda on nad ka ise selleks põhjust andnud.



Noored teavad hästi oma õigusi ja võimalusi, kuid pole selgeks saanud kohustusi.


Üks tuttav rääkis, kuidas ta oli läinud pahandust teinud poisikesi korrale kutsuma.



Saba jalge vahele tõmbamise asemel irvitanud nood hoopis talle näkku ja üks lausunud isegi: «Kui mind kas või näpuotsaga puutud, ütlen politseis, et sa lõid ja käperdasid mind.»



Too inimene enam nolkide tempe takistama ei lähe, sest külgepoogitud pedofiili nimetusest on süütulgi inimesel raske vabaneda.



Oma osa on sellise olukorra tekkes nii lapsevanematel, õpetajatel kui kogu kasvatussüsteemil. Ent ehk pole veerema hakanud konfliktilumepalli veel hilja peatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles