Vigastatud loom saab abi ka öösel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmiklooma haigus ei pruugi lasta hommikuni oodata.
Lemmiklooma haigus ei pruugi lasta hommikuni oodata. Foto: Margus Ansu

Autoõnnetusse sattunud või raskesti haigestunud loom saab Viljandis arstiabi ka öösel.


Piia Vilu väikeloomakliiniku töötaja kutsuti eelmisel nädalal öösel välja, sest abi vajas avariisse sattunud luumurruga lemmikloom.



«Meil on number, kust saab öösel nõu, ja kui väga vaja, siis sõidame välja. Alustuseks uurime telefoni kaudu, kas hädaga kannatab oodata või mitte,» selgitas kliiniku juhataja Piia Vilu.


Tema sõnul ei ole öösel esmaabi vaja just kuigi tihti. Pakilisi väljakutseid on paar korda nädalas. «Enamasti on arstiabi võimalik hommikuni edasi lükata,» lausus Vilu.



Viljandi Männimäe loomakliinik nüüd, kui Tartus maaülikooli juures asetsev loomakliinik on lahti iga päev ööpäev läbi, enam üldiselt öösiti väljas ei käi.



«Öine töötamine koormab loomaarsti, sest teda ootavad ees ka päevased vastuvõtud, kuhu on tavaliselt ajad kinni pandud,» kõneles Männimäe kliiniku loomaarst Riina Jõgila.



«Piltlikult öeldes: kas kujutaksite ette, et teie perearst asub pärast tavatööpäeva lõppu öösel tööle kiirabiarstina? Ilmselt te ei usaldaks oma tervist ületöötanud arsti kätesse,» leidis Jõgila.



Ta tõi võrdluseks näite naaberriigist Soomest: seal on igas maakonnas töövälisel ajal valves riiklik loomaarst, kes looma üle vaatab ja vajaduse korral kõrgema astme raviasutusse suunab.



Piia Vilu pani loomaomanikele südamele, et nad pöörduksid loomaarsti poole kohe ega ootaks kolm-neli päeva lootuses, et äkki läheb tõbi üle.



«Siis saame häda põhjusele palju kergemini ja kiiremini jälile,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles