Suure-Jaanis puhuvad pilli kolme riigi noored

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani muusik Rein Vendla tegutseb praegu rahvusvahelise noorteorkestri peadirigendina.
Suure-Jaani muusik Rein Vendla tegutseb praegu rahvusvahelise noorteorkestri peadirigendina. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rahvusvahelises noorte puhkpilliorkestris harjutavad täna neljandat päeva Suure-Jaani kultuurimajas koosmängu 19 eestlast, 6 valgevenelast ja 17 poolakat.


Koondorkestrit juhatab nelja siinse orkestri, sealhulgas Suure-Jaani puhkpilliorkestri juht Rein Vendla.



«Pole viga, juba kõlab orkestri moodi!» ütles ta eile hommikul ning pöördus seejärel nelja tromboonimängija poole, et nende soolo ikka kuuldav oleks.



Rein Vendla ütles, et on Poola ja Valgevene muusikute toetusega kokku pannud kava, mille esitamiseks kulub üle tunni ja milles leidub kõigi naaberriikide säravamaid palu.



Wersalinka projekti alustas Poola kultuuriametnik Tomasz Czarnecki neli aastat tagasi. Siis käis viis Suure-Jaani poissi Poolas pasunat puhumas. Viimased kaks aastat on rahvusvaheline puhkpillilaager olnud suurejaanilaste korraldada.



Enamik noori kuulub Rein Vendla orkestritesse ning viis on lisandunud Suure-Jaani valla piires elavate ja pille mängivate noorte hulgast.



Rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka astub Eestis üles neli korda.


Laupäeval kell 13 Suure-Jaani lauluväljakul rukkimaarjapäeva kontserdil ja kell 15.30 Sindis. Pühapäeval kell 13 Viljandis Vabaduse platsil ja kell 17 Suure-Jaanis (kujundmarssimine keskväljakul ja kontsert lauluväljakul).



Kontsertidele Suure-Jaanis, Sindis ja Viljandis järgneb sõit Valgevenesse ja Poola, kus esinetakse mitmes paigas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles