Sõge paarutaja tegi politseinike elu lihtsaks

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu eilset kolme kortermaja akende all muruplatsi üles kündnud autojuht tuvastati mõne tunniga, sest pesuposti rammides oli sõiduk kaotanud numbrimärgi.

Eile hommikul avanes Viljandis Valuoja puiestee põhjapoolsemate korrusmajade tagahoovis trööstitu vaatepilt: keegi oli autoga murul poognaid joonistanud ja sellega palju kahju tekitanud. Paarutaja oli põrutanud üle männiistikute, ramminud pesuposti, sõitnud pesunööride alt läbi ja rebinud maha kuivavad rõivad, ühe maja seina läheduses sõiduki põhjaga kanalisatsioonikaevu luuki riivanud ning lõpuks üle järsu murukünka minema sõitnud.

Platsile jäänud poriste jälgede põhjal võib öelda, et juhil oli palju õnne, et auto põgenemisel ümber ei läinud. Pesuposti lähedusse olid vedelema jäänud tühi viinapudel ja mahlapakk.

Kuigi mõni kortermaja elanik oli kella 2.20 paiku aset leidnud intsidenti pealt näinud, ei helistanud keegi politseisse. Ühe Sakalaga vestelnud elaniku sõnul olid sündmuse tunnistajateks eakad inimesed, kes pelgasid korrakaitsjaid teavitada. Politseisse tehti juhtunu kohta kõne hommikul.

Numbrimärk ei viinud üksnes süüdlaseni

Üks varakult välja tulnud elanik korjas viltu sõidetud pesuposti juurest üles auto numbrimärgi ning andis sellest teada korteriühistu Valuoja 26 esimehele Elmo Poolakule. Too andis leiu politseinikele. Mõni tund hiljem oli autojuht tuvastatud ning politsei juhtunu kohta väärteomenetlust alustanud.

Pahandust oli tehtud neljarattaveolise sõiduautoga Audi A8. Uurimise käigus vajab muu hulgas väljaselgitamist, kas masina juht oli kaine ning kas peale tema viibis autos veel inimesi.

Kui majaelanikud leitud numbrimärki guugeldasid, said nad ebameeldiva üllatuse osaliseks. Selgus, et netikommentaaride järgi oli sama auto pisut enam kui kuu aega tagasi Saarepeedi vallas Välgita külas heina- ja viljapõllul sõitnud ning maaomaniku sekkumise järel põgenenud.

Seda juhtumit on kirjeldatud 3. augusti Sakala loos «Paarutajad jätsid viljapõllule jälje». Väidetavalt oli Audi juht mainitud teoga sotsiaalvõrgustikus Facebook lausa uhkeldanud, kuid Sakalal ei õnnestunud selle kohta eile tõendeid leida.

Audi parkis viltuse liiklusmärgi juures

Elmo Poolak on eelkirjeldatu tõttu nördinud. Politseinikega suheldes esitas ta neile küsimuse: kuidas on võimalik, et üks ja sama autojuht sai nii lühikese aja jooksul kaks samasugust sigadust korda saata?

Politsei- ja piirivalveameti lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keiski edastatud selgitust mööda pääses Audi juht tookord karistuseta seepärast, et Välgita küla juhtumi kohta ei esitatud avaldust. «Et maaomanik ei pidanud vajalikuks politseile avaldust teha, siis politsei juhtumit ei menetlenud,» edastas Keisk Sakalale konstaablijaoskonna piirkonnavanema Juhan Aasna sõnu.

Eile päeval seisis kõnealune esimese numbrimärgita Audi A8 Põhja puiestee 2 maja ees. Auto kerel oli hulganisti mõlke ja kriimustusi, ühtlasi oli see kaetud poripritsmetega. Sõidukist mõni meeter eemal ootas parandamist ülekäigusaarel viltu sõidetud liiklusmärk, mis oli veel eelmise päeva õhtul terve olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles