Maapäeval hoidis Viljandimaa lippu kõrgel Tuhalaane

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurt elevust pakkus teatevõistlus.
Suurt elevust pakkus teatevõistlus. Foto: Egon Valdaru

Läinud nädalavahetusel Tartumaal peetud Eesti külade kaheksandal maapäeval pälvisid parima tiitli Kiideva küla Läänemaalt ja Viitina küla Võrumaalt, aga komisjoni liikmetele avaldas sügavat muljet ka Karksi vallas asuv Tuhalaane.



Üks hindaja, Võrumaa Meremäe valla arendusnõunik Kadi Saarsoo ütles Tuhalaane kohta, et see on väga armas paik. «Minu vaieldamatu lemmik,» lausus ta. «Väikeses kohas on eri vanusegruppidele leitud põnevat tegevust ning suudetud neid toredasti külaellu kaasata.»



Saarsoole avaldas muljet küla loovus: seal tegeldakse kunsti, käsitöö, muusika, laulmise ja tantsimisega. Seda kõike on toetanud ja suunanud külavanem Enn Sarv.



Komisjoni liige tõi esile veel selle, et Tuhalaande elama asunud muusikud Jaak Tuksam ning Hedvig Hanson ja Andre Maaker on küla tegemistesse suurepäraselt kaasatud ning aitavad paigal areneda. Jaak Tuksam on tegev ka kohaliku kiriku taastamisel.



Enne maapäeva pidulikku osa käisid külaliigutajad Tartumaal ekskursioonidel. Viljandimaa esindus sõitis Piirissaarele.



Õhtul Rannu kultuurimajas aset leidnud külade tunnustamise üritusel ütles president Toomas Hendrik Ilves, et kuigi käes on rasked ajad, ei aita kurtmine ja virisemine.



«Meie elu läheb edasi siis, kui ise käed külge paneme,» lausus president. «Seega avaldan tänu ja tunnustust kõigile külaedendajatele. Eesti küla areneb kõige kiuste kiiresti ning arvamus, et linnas on parem elada, on müüt, mis ei vasta tõele.»



Kohaletulnud, kelle seas oli 44 väliskülalist 19 riigist, said nautida Rannu ja teiste Tartumaa valdade paremate isetegevuslaste pakutavat laulu ja tantsu. Kõige suuremat furoori tekitas Meeksi keskealiste meeste tantsurühm, kelle esinemine sarnanes filmis «Full Monty» nähtuga. Nagu sealsed tegelased, kippusid nemadki aeg-ajalt komistama ja samme segi ajama.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles