Maaliklassikust rääkiv raamat muudeti kunstiteosteks

Tiina Sarv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti köitekunstnike Konrad Mäest inspireeritud köited on praegu kõigile näha Viljandi raamatukogu kojulaenutusosakonnas.
Eesti köitekunstnike Konrad Mäest inspireeritud köited on praegu kõigile näha Viljandi raamatukogu kojulaenutusosakonnas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnaraamatukogu lugemissaalis on väljas kaunis ja kallihinnaline näitus «Konrad Mägi. Köidetud».

Tuntud köitekunstnikud ja kunstiakadeemias seda eriala õppivad noored on loonud ümbrised Maie Raitari ja Andres Söödi koostatud raamatule «Konrad Mägi. Kunstnik. Looming. Aeg». Tunamullu valiti see teos aasta 25 kaunima raamatu hulka. Kirjastuselt Ilmamaa said kunstnikud köitmata poognad, mille nad oma nägemuse järgi kunstiteoseks vormisid.

Tiia Eikholm Eesti nahakunstnike liidust ütles, et Konrad Mägi looming on väga rikkalik ja huvipakkuv, nii et iga köitja on leidnud endale meelepärase elemendi — värvi, vormi või meeleolu, mille kaudu maalija loomingut interpreteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles