Kopsakas investeering sai õhtupimeduses heakskiidu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trepimäe alumise otsa juures on huvilistel võimalik pimedal ajal oma silmaga veenduda, mil määral uudsest LED-lambist (paremal) tulev valgus erineb vana naatriumpirni antavast.
Trepimäe alumise otsa juures on huvilistel võimalik pimedal ajal oma silmaga veenduda, mil määral uudsest LED-lambist (paremal) tulev valgus erineb vana naatriumpirni antavast. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vaevalt saab seda igapäevaseks pidada, kui Viljandi abilinnapea Rein Triisa ja kohaliku vee-ettevõtte juhataja Toomas Porro järve ääres Ranna puiesteel üheskoos patseerivad. Ometi oli neil läinud reede õhtupimeduses just selliseks jalutuskäiguks põhjust.

Jutuainest meestel puudust polnud, sest samal õhtul olid Veevärgi elektrikud sealsamas esimest korda sisse lülitanud LED-lambid, milletaolisi pole varem Viljandi tänavate valgustamiseks kasutatud.

«Paistab, et neil pole häda midagi,» andis Triisa kohapealt saadud mulje põhjal esmase hinnangu. Ühtlasi märkis ta, et nüüd on enam kui tõenäoline, et järgmise aasta vältel vahetatakse linna suuremate teede ääres samasuguste vastu välja rohkem kui 300 vana kooli pirni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles