Näpuvääratus tegi pensionärist annetaja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Auväärses eas viljandlanna Aino Miländer eksis kaks korda telefoninumbrit valides ning annetas nii õigeusu kirikule tahtmatult 400 krooni.


Summale lisandus 95 krooni teenustasu selle eest, et telefonifirma Elion seadis naise numbrile annetusnumbritele helistamise keelu. Lisaks maksis pensionär uue telefoniaparaadi eest, mille Elion oli tal soovitanud osta.

Eile teatas telefonifirma, et teisel korral reageeris klient oma veale kiiresti, samal päeval, ja tänu sellele saab ta ühe annetuse tagasi.

Naisel on siiski lootust saada tagasi ka talvel tehtud 200-kroonine ekslik annetus, kuid selleks peab ta nõusoleku saama kiriku käest. Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kiriku koguduse esindaja ütles, et nemad pole röövlid ja on nõus summa tagastama, kuid ikkagi Elioni kaudu, sest kirik ise annetajate nimesid ja numbreid ei tea.

Harjumuspäraselt tasulise seitsmekohalise 900-seeria numbri asemel saab kirik annetusi neljakohalise lühinumbri kaudu.

Tehnilise järelevalve amet nendib, et helistaja peab olema hoolas. Praegune numeratsiooniplaan lubab tasulise teenuse pakkujal ja seega ka annetuse küsijal valida endale meeldivaima telefoninumbri eri pikkusega numbrite seast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles