Noorte käitumishäiretele pööratakse senisest enam tähelepanu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase sõnul ei ole võimalik silmi kinni pigistada tõsiasja ees, et maagümnaasiumide õpilaste arv langeb ning noored on hakanud rändama teiste omavalitsuste koolidesse. Koolivõrgus
muudatuste tegemine on tema tõdemusel paratamatu.
Haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase sõnul ei ole võimalik silmi kinni pigistada tõsiasja ees, et maagümnaasiumide õpilaste arv langeb ning noored on hakanud rändama teiste omavalitsuste koolidesse. Koolivõrgus muudatuste tegemine on tema tõdemusel paratamatu. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas kinnitas tegevuskava, mis keskendub noorte käitumishäirete varajasele märkamisele ja asjakohasele sekkumisele juba tekkinud probleemide korral.


Tegevused puudutavad alaealiste komisjoni saadetud ning tavakoolides ja kasvatuse eritingimusi vajavate õpilaste koolides käivaid noori, samuti lapsevanemaid ning noortega töötavaid spetsialiste, teatab haridus- ja teadusministeerium.

«Et lapsed ei satuks erikooli, tuleb neil pidevalt pilk peal hoida, nende energiat ja andeid suunata ning neile väljendusvõimalusi anda,» ütles minister Tõnis Lukas. «Kui probleemsete lastega tegeldakse neile sobivaimal viisil, on võimalik ennetada konflikte ühiskonnas ning kuritegevuse kasvu.»

Tegevuskava kirjeldab arenguid, mis on vajalikud laste ja noorte probleemide võimalikult varajaseks märkamiseks ning kiirete lahenduste leidmiseks. Selleks hakatakse käitumishäiretega tavakoolis tõhusamalt tegelema. Koos ministeeriumide, omavalitsuste ning teiste partneritega luuakse mudel koostööks kogukonna tasandil. Samuti kirjeldab tegevuskava juba probleemidesse sattunud noorte aitamise samme.

Kavas on erikoolide sisuline arendamine ning hoonete ja õpikeskkonna uuendamine Tapal ja Kaagveres. Alaealiste komisjonide töös ühtlustatakse menetluspraktika ning parandatakse mõjutusvahendite kättesaadavust ja kvaliteeti, mida alaealiste komisjonid saavad õigust rikkunud noortele kohaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles