Olustvere kooli pürgijaid jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli sisseastujate hulgas on tänavu populaarsed maaturismi teeninduse, põllumajanduse ja koka eriala.


Õppeosakonna sekretäri Helme Uuseni sõnul oli eilseks teenindus- ja maamajanduskoolile laekunud 137 sisseastumisavaldust.



Suurem osa, 85 on esitatud põhikooli lõpetanutest moodustatavatesse gruppidesse.



Helme Uusen rääkis, et keskhariduse omandanud õppida soovijad hakkavad dokumente tooma rohkem siis, kui kõrgkoolidesse on vastuvõtt lõppenud.



«Ilmselt eelistavad noored pärast gümnaasiumi lõpetamist minna rakenduskõrgharidust või bakalaureusekraadi saama ning kui nad sinna ei pääse, tulevad kutseõppeasutustesse.»



Paljud põhikooli lõpetanute grupid on õppeosakonna sekretäri sõnul juba peaaegu täis.



Kõige rohkem oli soovijaid maaturismi erialale, kuhu on toodud 27 avaldust. Kokaks tahab õppida 24 ning põllumeheks 22 noort.



Vaiksem on huvi toiduainete töötlemise erialade vastu, mida varem õpetati Õisu toiduainetööstuse koolis.



«Kui võrrelda praegust avalduste arvu eelmise aasta sama kuupäeva seisuga, on toodud kümmekond avaldust rohkem,» sõnas Uusen.



Õppeosakonna sekretäri sõnul püütakse õppima võtta kõik avalduse esitanud noored, sest ette võib tulla väljalangemisi.



Vastuvõtt kestab 19. augustini ja täiskasvanute sessioonõppesse oodatakse dokumente 20. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles