Võhma eramajad saavad jõuludeks veevärgi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni on Ivo Remmel kasutanud oma kaevu vett, kuid jõulude paiku jõuab temagi elamusse linna vesi.
Seni on Ivo Remmel kasutanud oma kaevu vett, kuid jõulude paiku jõuab temagi elamusse linna vesi. Foto: Elmo Riig / Sakala

73 Võhma põhjaosas asuvat majapidamist, mis seni pidid leppima oma kaevude ja reoveekogumiskastidega, saavad talveks linna vee ja kanalisatsiooni.


Võhma linnapea Avo Põder selgitas, et üks põhjus, miks eramud linna veevärgiga ühendatakse, on vajadus keskkonnaohtu vähendada.



«Eesmärk on, et inimesed jooksid puhast vett ja keskkond oleks kaitstud,» sõnas linnapea.



Keskkonnaameti veespetsialist Heleene Voika tõdes, et nõukogude ajal ehitatud kogumiskaevud on väga ebakindlad ja võivad mis tahes ajal lekkima hakata. «Võhma põhjaosas on lubjakivi maapinnale väga lähedal. Seal pole piisavalt paksu pinnakatet ja lekkiv reovesi läheb kohe põhjavette.»



Avo Põder arvas, et eelkõige rõõmustavadki linna elanikud reoveest ja lampkasti puhastamise muredest pääsemise üle.



Üks sealseid eramuomanikke Ivo Remmel ütles, et tema võidab linna kanalisatsiooniga ühinemisest kindlasti. «Praegu pean laskma oma solgiaugu iga paari kuu tagant tühjaks tõmmata. Nüüd saan sellest murest priiks,» lausus ta.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles