Kesk-Eesti peavallavanemaks sai Maie Käba

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani vallavanem Maie Käba on esimene naisvallavanem, kes on võitnud Kesk-Eesti peavallavanema austava tiitli.
Suure-Jaani vallavanem Maie Käba on esimene naisvallavanem, kes on võitnud Kesk-Eesti peavallavanema austava tiitli. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Laupäeva õhtul Võhma linna päevadel peetud traditsioonilise Kesk-Eesti peavallavanema võistluse võitis Suure-Jaani vallavanem Maie Käba.


Peavallavanema kandidaatidele esitas küsimusi osaühingu Eesti Valgus juhataja Peter Wüthrich. Ta lasi võistlejatel ära arvata, kuidas tema sünnimaa Šveitsi elanikud on vastanud Eesti-teemalistele küsimustele.



«Šveitslaste vastused olid päris naljakad — ilmselt ei tea nad Eestist just palju,» lausus Kesk-Eesti peavallavanemaks kuulutatud ja rändkarika saanud omavalitsusjuht Maie Käba. «Nad arvasid näiteks, et Eesti metsades elab põhjapõder.»



Maie Käba osales Kesk-Eesti peavallavanema valimistel esimest korda. Teise koha sai Võhma linnapea Avo Põder. Võistluses lõid kaasa veel Türi vallavanem Toomas Marrandi ja Kõo abivallavanem Rein Vahtra.



Kesk-Eesti peavallavanema valimisi korraldatakse 1996. aastast. Mitu korda on võistluse võitnud endine Võhma linnapea Jaak Aab ja Kõo vallavanem Tarmo Riisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles