Unistar-Auto vastu on nõudeid üle 100 miljoni krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohus kuulutas Unistar-Auto pankroti välja 26. jaanuaril.
Tartu maakohus kuulutas Unistar-Auto pankroti välja 26. jaanuaril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pankrotistunud osaühingu Unistar-Auto vastu kinnitati pankrotimenetluse käigus kahe nõuete kaitsmise koosolekuga 93 nõuet väärtuses 106,554 miljonit krooni.


Autode müügi, hoolduse ja rendiga tegelnud Unistar-Auto pankrotihaldur Ene Ahas koostab jaotusettepaneku, mille seejärel peab kinnitama kohus. Kui see on tehtud, saab pankrotistunud ettevõtte varade müügi käigu järgi hakata nõudeid täitma, kirjutab uudisteagentuur BNS.



Ahase sõnul on Unistar-Auto müüdavate varade maht tunduvalt väiksem nõuetest ning seega ei ole nõudjatel arvestatavat summat loota.

«Vastavalt protsentuaalsele jaotusettepanekule saavad varade müügist suuremad summad suuremate nõuete esitajad, kuid tegelikkuses jäävad saadud summad esitatud nõuetele kõvasti alla,» selgitas Ahas.

Suuremad nõuded esitasid Euro Kinnisvaraarendus, SEB Liising, Swedbank Liising, Leviehitus ning maksu- ja tolliamet. Suure osa nõuetest moodustavad Unistar-Auto endiste töötajate saamata töötasud.

Tartu maakohus kuulutas Unistar-Auto pankroti välja 26. jaanuaril.
Veebruaris märkis Ahas, et Unistar-Auto varade maht on 1,7 miljonit krooni.

2007. aastal müüs Unistar-Auto 215 kasutatud ja 140 uut sõidukit. Ettevõtte müügitulu oli 72 miljonit krooni ja kahjum 1,7 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles