Leviehitus paneb pillid kotti

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui pool aastat oli järve äärde kavandatud ujula ehitusplats ümbritsetud aiaga. Augustis viis ettevõte selle ära ja teatas, et ujulat ei tule.
Enam kui pool aastat oli järve äärde kavandatud ujula ehitusplats ümbritsetud aiaga. Augustis viis ettevõte selle ära ja teatas, et ujulat ei tule. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi firma Leviehitus saatis kohtusse pankrotiavalduse, sest ei suuda kümnete miljonite kroonide suuruse võla tõttu enam tegutseda.


Oodatava pankroti pärast jääb taas toppama Viljandi veekeskuse idee, mida linn ja ettevõtjad on juba aastaid püüdnud ellu viia. Viimati asus seda teostama just Leviehitus. Sama firma tegutses ka tennisehalli ehitusel.



Eile õhtul kutsus Leviehitus töötajad viimast korda kokku, et tegevusele joon alla tõmmata.



Juhataja Indrek Saar ütles, et lõpuks kogunes võlgu umbes 60 miljonit krooni ehk enam-vähem sama palju, kui kliendid neile tasumata olid jätnud.



«Asjad pöörasid halvaks eelmisest sügisest,» rääkis ta. «Tellijad ei suutnud meile enam raha ära maksta. Lubadusi jagati pikka aega. Pidime minema võlgnike käenduste ja pantide kallale, kuid sellest suurt abi polnud: need protsessid võtavad väga kaua aega.»



Indrek Saar nentis, et võlgnike tekkimisele andsid peaasjalikult hoobi kinnisvaraturu kokkukukkumine ning majanduse üldine kehv seis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles