Pisipiiga Elisabet ootab pikisilmi kõnnirobotit appi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisabet liigub koduaias ringi krokodilliks kutsutava käimisraami toel. Peale tema arvatakse Eestis olevat veel pea tuhatkond väikelast, kelle jalgadele kõnnirobotit pikisilmi appi oodatakse.
Elisabet liigub koduaias ringi krokodilliks kutsutava käimisraami toel. Peale tema arvatakse Eestis olevat veel pea tuhatkond väikelast, kelle jalgadele kõnnirobotit pikisilmi appi oodatakse. Foto: Erakogu

Vahelaane talus elava söaka linalaka Elisabeti elu on suur treening selle nimel, et ta saaks hakata kõndima. Nelja-aastane tüdruk ja tema pere pole oma murega üksi. Pisipiiga saatusekaaslasi arvatakse Eestis olevat tuhatkond.


Imerohtu kohtab ainult muinasjuttudes ja nii pole ka sellist vahendit, mis need tillukesed lapsed kindla peale oma jalgadel ringi lippama aitaks. Küll aga on välja mõeldud kõnnirobot Pediatric Lokomat, mis aitaks 4-12-aastastel liikumispuudega lastel omandada või taastada kõnnioskuse.



Eestis sellist robotit ei ole ning nii algataski pisikese Elisabeti perekond heategevusprojekti «Aitame liikumispuudega lapsi kõndima».



Robot maksab 3,5 miljonit krooni. Üle poole sellest summast on juba koos, kuid neil lastel, kes kõnniroboti abi vajavad, pole aega oodata. Neile võib paari aasta pärast olla juba pöördumatult hilja.




Copy
Tagasi üles