Villu Grünbaum pälvis tunnustuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmoti talu peremees Villu Grünbaum
Lehmoti talu peremees Villu Grünbaum Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Jäneda talupäevadel teatavaks tehtud «Talumetsamajandaja» võistluse paremate seas pälvis teise preemia Suure-Jaani valla mees Villu Grünbaum.


Talumetsamajandajate võistlusel hinnati raietööde kvaliteeti, metsamajandamise kavas planeeritu täitmist, lageraietele seemnepuude jätmist, elujõulise järelkasvu säilitamist, raiejäätmete koristamist ning bioloogilise mitmekesisuse säilitamiseks vajalikke nõuete täitmist. Samuti võeti arvesse raielankide uuenemist ja metsamajandamise kavas planeeritud hooldamistööde kvaliteeti ning varutud puidu kvaliteeti ja üldist tulukust.

Sihtasutuse Erametsakeskus korraldatud võistluse peapreemia läks Kalle Laiule Hiiumaalt.

Erametsakeskuse Viljandimaa tugiisiku Reet Mölderi teatel on Villu Grünbaumile osaks langenud tunnustus aastatepikkuse mõistliku ja heapereperemeheliku majandamise tulemus ning hea näide põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti ning Erametsakeskuse toetuste sihipärasest kasutamisest.

Viljandimaa erametsakeskuse tugiisiku sõnul on Suure-Jaani valla mehel selge nägemus oma Lehmoti talu olevikust ja tulevikust. Üldise metsamajandamise kõrval on Villu Grünbaum teinud metsas projektikohase metsamaaparanduse ja rajanud maarjakase istandiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles