Kõige hilisem kontsert meelitas kõige rohkem publikut

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilse folgipäeva üheks peategelaseks oli vihm ja pori
Eilse folgipäeva üheks peategelaseks oli vihm ja pori Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Viljandis kestva XVII pärimusmuusika festivali teisel päeval kogusid enim publikut kell 2 öösel alanud Jamaika ragga-regge rahvaklubi Bashment, Eesti-Ukraina folkbänd Svjata Vatra ning kõige suurema vihma ajal üles astunud Brasiilia pereansambel Clā Brasil.


Samuti tõid arvukalt rahvast kokku Untsakad ning laserkandlel, elektriviiulil ja live-elektroonikal musitseeriv Tiit "Kirev" Kikas.

Brasiillaste esinemisele jagus ohtralt kaasaelajaid hoolimata sellest, et vahetult enne kontserdi algust olid äikesepilved Viljandi kohal tiheda vihmasaju valla päästnud. Nagu aastatega tavaks on saanud, kasutas osa publikust otsejoones võimalust lava ette tekkinud lombis poritantsu vihtuda.

Festivali pealik Ando Kiviberg rääkis, et tema ise pole suurem poritantsija, ent heitis ka ise eile kingad korraldustoimkonna staabi nurka ja paterdas lossimägedes paljajalu ringi. „Nägin igal pool palju õnnelikke inimesi ja see tegi taas südame soojaks. Võime juba praegu, mil pidu on oma ekvaatorini jõudnud, rahulolutundega öelda, et oleme taas hästi hakkama saanud ja kunstilises mõttes läbi aegade ühe tugevama festivali korraldanud," rääkis Kiviberg.

Pileteid müüdi eilsetele kontsertidele mõnevõrra vähem, kui mulluse festivali reedesel päeval. Samas on võrreldes varasemate aastatega kohal rohkem passiga pärimusmuusika sõpru.

Tänasele päevale anti toon titelaulutoas, kus kõige väiksemate peolistega laulsid hääled lahti Minni Oras ja Mari Hanson. Lisaks on tänaste õpitubade programmis näiteks meestelaulutuba Lauri Õunapuu juhtimisel ja soolotantsu meistriklass, kus samme sätib Silver Sepp. Muuseumi juures tegutseb käsitööhoov ning kultuuriakadeemias muinasjututoad.

Kontsertide rea avasid kell 14 Kirsimäel Vägilased, samal ajal astus Kultrahoovis üles indiaanihõimu Tohono O`odham vaimne juht Lendav Kotkas. Kell 22 saab teist korda näha ja kuulata Zetosid koos Lenna Kuurmaaga, kes osutusid festivali avapäeva kõige menukamaks koosluseks. Ööklubis esineb alates südaööst Clā Brasil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles