Kaspar Taimsoo sõit lõppes haiglas

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo
Kaspar Taimsoo Foto: Elmo Riig / Sakala

23-aastaste maailmameistrivõistlustel äpardus Kaspar Taimsoo eelsõit täielikult, sest ta läks 250 meetrit enne lõppu saadud kuumarabanduse tõttu paadiga ümber.


«4-5 tõmbega keris pilt täiesti kokku. Kogu maailm jäi justkui seisma ja leidsin ennast veest,» kirjeldas Tšehhimaal haiglas tilguti all lebanud Taimsoo. «Raske oli juba 750 meetri peal, aga pool kilomeetri enne lõppu tundsin, et suudan ikka lõpuni.»

Taimsoo sõnul oli tema plaan kohe alguses konkurentidega suur vahe sisse sõita. «Mõtlesin, et kui vastased on vähegi kodutööd teinud, siis nad rahunevad maha,» selgitas ta. «Näevad, et maailma karikavõistlustel kolme hulka jõudnud mees läheb. Arvavad, et olengi tugevam ja ei tule järele. Selline psühholoogiline mäng.»
Paraku ei läinud see mõte läbi, sest Saksamaa esindaja ei tahtnud kuidagi jonni jätta. «Ta surus muudkui peale ja ühel hetkel ei saanud ma enam õhku kätte,» meenutas ta 34-kraadises äärmiselt lämbes ilmas peetud võistlust.

Ehkki homme oleks Taimsool veel võimalik pääseda lohutussõitu, jätab ta tiitlivõistluse nüüd pooleli. «Pole mõtet tõmmelda. Nüüd on vaja taastuda ja valmistuda täiskasvanute tiitlivõistluseks,» selgitas ta.
Kaspar Taimsood võis pidada alla 23-aastaste sõudjate maailmameistrivõistlustel üheks favoriidiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles