Õiguskantsler soovitab sigala luubi alla võtta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiskopi sigala
Piiskopi sigala Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Õiguskantsler Indrek Teder soovitab keskkonnainspektsioonil kontrollida Viljandimaal Tarvastu vallas asuvat Piiskopi seafarmi, millest leviv hais on toonud kaasa läheduses elavate inimeste pahameele ja kaebused.


Veebruaris kaebuse saanud õiguskantsler soovitas eelmisel nädalal «Eesti Päevalehe» veergudel kontrollida seafarmi valdaja tegevust ja mõõta sigala ümbruse välisõhu saastatust.

Reedel ametist tagandatud Tarvastu vallavanem Alar Karu rääkis ajalehele, et farmiga on vallal raske midagi ette võtta, sest alla 3000 seaga farm ei vaja keskkonnamõju hindamist. Piiskopil on «Eesti Päevalehe» andmetel umbes 1600 põrsast.

Farmi valdava ettevõtte juht Toivo Teng ütles, et haisu kõrvaldamiseks on kõik tehtud ja kohalikud elanikud reageerivad üle.

Keskkonnainspektsiooni Viljandi büroo juhataja kohusetäitja Naima Täär ütles, et keskkonnauuringute keskuselt tellitakse Piiskopi sigala kohta uurimus.

Tääri sõnul on sigala omanik teinud kava, kuidas haisu vähendada. Näiteks on ventilatsioon ümber ehitatud nii, et see puhub taludest eemale.

Piiskopi sigala kuulus algul osaühingule Topster. Hiljem sai farmi omanikuks Saimre seakasvatuse osaühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles