Pargipaviljoni jäänused vabanesid muinsuskaitse alt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Pärsti valla kodulehekülg kuulutab, et XIX sajandist pärinev mõisa pargipaviljon igatseb endale uut laastukatust ja puitpitse, pole esialgsest ehitisest alles muud kui vundament.
Ehkki Pärsti valla kodulehekülg kuulutab, et XIX sajandist pärinev mõisa pargipaviljon igatseb endale uut laastukatust ja puitpitse, pole esialgsest ehitisest alles muud kui vundament. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister vabastas muinsuskaitse alt XIX sajandist pärineva Pärsti mõisa pargipaviljoni, millest on kümme aastat olnud säilinud vaid vundament.


Muinsuskaitseameti Viljandimaa peainspektori Anne Kivi sõnul ootas tüki aja eest vandaalitsemise ohvriks langenud pargipaviljoni ase kaitse alt vabastamist mitu aastat. Pikk viivitus oli tingitud sellest, et ükshaaval mälestisi nimekirjast ei kustutata.


Käskkirja, millega kaotas kaitse 15 hävinud või enamiku oma mälestise tunnustest ilma jäänud kultuurimälestist, allkirjastas kultuuriminister Laine Jänes juuli algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles