Uus ringristmik nõuab juhtidelt täit tähelepanu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul olid teetöölised Männimäel veel ametis, ent autojuhid pidid juba uut liikluskorraldust järgima.
Eile hommikul olid teetöölised Männimäel veel ametis, ent autojuhid pidid juba uut liikluskorraldust järgima. Foto: Liis Saar

Viljandis Männimäe piiril valmiv ringristmik tekitab liiklejates küsimusi, kuid linnavalitsus on kindel, et plekimõlkimised seal sagedaseks ei saa.


Riia maantee ja Reinu tee ristmikule ehitatud ring jääb Männimäe poolt tulijate sõidureast nii palju vasakule, et autojuhid ei pruugi taibata, kuidas nad peavad toimima.


«Seal ei jää midagi selgusetuks, sest liiklusmärk «Anna teed» näitab üheselt, mida teha tuleb,» sõnas Viljandi abilinnapea Rein Triisa, kes käis valmiva ehitusega eile hommikul tutvumas.

Ristmiku ebatavaline paigutus on tema sõnul tingitud selle mõõtmetest, mis on tänavate paiknemist arvesse võttes optimaalsed.

Viljandi liikluskomisjoni liige Jaak Alesma lausus, et ringristmiku paigutus tundub tõesti liiga Reinu tee poole kalduvat. «Praegu on veel vara hinnangut anda, sest loodetavasti pole see täiesti valmis,» ütles ta.

Linnavalitsuse liikluskomisjoni istungitel pole Jaak Alesma kõnealuse ristmiku projekti näinud.
«Mul puudub ülevaade, milliseks see lõplikult kujuneb ja kas sinna tuleb veel täiendav teekattemärgistus või abisaar,» sõnas ta.

Alesma hinnangul on praegune lahendus toores ning võib segadust tekitada. «Just Männimäelt tulijatelt nõuab liikluskorralduses orienteerumine praegu väga suurt tähelepanelikkust,» nentis ta.

Kesklinna poolt tulles jääb ristmiku lähedale bussitasku, kuid see ei tohiks linnavalitsuse hinnangul ummikuid tekitavaks takistuseks osutuda.
«Esialgu jääb see ikka samasse kohta,» kinnitas Rein Triisa.

Reinu tee ja Riia maantee ringristmik on abilinnapea sõnul peaaegu valmis ja liiklusmärgid on kohal. «Muidugi nõuab uus liikluskorraldus harjumist ja see on raskem neile, kes on tihti seda teed sõitnud,» nentis ta.

Triisa toonitas, et reegleid järgides avariiohtlikke olukordi ei teki. Kahtluste kummutamiseks tõi ta näiteks Ugala ringristmiku, mis omal ajal samuti palju eelarvamusi tekitas.

Abilinnapea lisas, et kõikjal maailmas kasutatakse liiklussõlmede reguleerimiseks üha enam ringristmikke, sest spetsialistide hinnangul on need efektiivsemad kui valgusfooride reguleeritavad ristmikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles