Hääleõiguseta oma kodus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädala vihmahoogude ajal selgus, et Olustvere Keskuse tänav 3 maja äsja paigaldatud katus tuleb jälle maha võtta, sest töö on tehtud oskamatult.
Läinud nädala vihmahoogude ajal selgus, et Olustvere Keskuse tänav 3 maja äsja paigaldatud katus tuleb jälle maha võtta, sest töö on tehtud oskamatult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mullusest madalamad ehitushinnad kutsuvad soodsat võimalust ära kasutama ja elamist remontima. Olustveres igatsevad oma majale uut katust kogunisti kahe kortermaja elanikud.


Paraku kipuvad nende head plaanid koos katusega kiiva kiskuma, sest ehitusturul valitseva konkurentsi kiuste pole kvaliteetne töö meie ehitajatele veel iseenesestmõistetav. Samuti peab hinnast rääkides paika ütlemine «Liiga ilus, et tõsi olla».


Läinud nädala vihmahoogude ajal selgus, et Olustvere Keskuse tänav 3 maja äsja paigaldatud katus tuleb jälle maha võtta, sest töö on tehtud oskamatult.

Hoone eest hoolt kandev aktsiaselts Suure-Jaani Haldus oli sõlminud lepingu osaühinguga Lõuna Ehitus, kuid selle esindaja väitis, et praak tuli tallegi ebameeldiva üllatusena, sest ülesande täitmine oli usaldatud Võhmast pärit allettevõtjale. Nagu juhtum näitab, on teise usaldamine kõigile asjaosalistele kurjasti kätte maksnud.

Halvast õppetunnist on järeldused teinud naabermaja rahvas, kes samuti katusevahetust kavandas. Nüüd soovivad nad loobuda koostööst Lõuna Ehitusega ning omavalitsus on sama meelt.

Juba on parandamist vajavale katusele ilmunud uus kosilane, kelle lubadused on kõrvale kaunid kuulata. Ehkki üks luhta läinud tehing ei tähenda, et kõik teenusepakkujad on soss-sepad, pole ettevaatus kunagi liiast. Seega tuleb kummagi poole tingimusi ja kohustusi hoolega kaaluda.

Kõnealuse juhtumi muudab keeruliseks asjaolu, et selles on kolm huvigruppi ja suhteid on päris raske korraldada. Kuigi majaelanikud soovivad ise uut ehitajat valida, pole nende sõna seaduseks, sest see ei kõla oma otsuste eest vastututava ühistu suust.

Soovimatus või suutmatus ühistut luua seab korteriomanikud olukorda, kus nende arvamus taandub anonüümseks rahva hääleks. Kindla peremehetunde taga on alati ettenägelikkus ja vastutusvalmidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles