Turul kaupleb küttepuudega mitu müüjat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Kui aasta eest oli kütusemüüja kuningas, kellelt soojaihkaja pidi kõrge hinnaga puid ostma, siis praeguseks on olukord vastupidine: hinnad on madalad ja klient saab valida endale parima pakkumise.


Küttepuude müüjate andmete järgi on puude hind aastaga langenud veerandi võrra. Mitu pakkujat ütles, et kui mullu tuli märgade puude ruumimeetri eest maksta 400 krooni ja rohkem, siis nüüd jääb hind 300 krooni kanti. Kuivadest puudest küsitakse 500 krooni asemel 400.


Kesk-Eesti küttekontori juhataja Silver Särev rääkis, et langus on peamiselt tulnud toorme odavnemisest.
Puiduga tegeleva osaühingu Tent juht Tõnu Tilk ütles, et puidu hind on langenud kogu maailmas. «Paberipuid polnud enam kusagile panna ja needki läksid kütteks. Nii uputati turg üle.»

Küttepuude müüjad avaldasid kõik veendumust, et talvel hakkab puude hind taas kerkima. Silver Särev ütles, et üheks hinnatõusu põhjuseks saab see, et viimased pool aastat pole metsa raiutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles