Repliik: Luhvtivendade taimelava

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Valdaru
Egon Valdaru Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Suvisel ajal korraldatakse lastele kõikvõimalikke laagreid. Paraku võetakse nendesse, kus saab tööd tehes taskuraha teenida, noori alates 13. eluaastast.


Selline piirang on kummaline ja eluvõõras. Kuuldavasti sooviksid just 10-12-aastased kõige rohkem säärastes töö- ja puhkelaagrites osaleda.



Väidetavalt soovitakse niisuguste piirangutega kaitsta alaealiste tervist. Kardan, et tegelik mõju on vastupidine. Tänapäeva kortermajades elavatel noortel pole just palju võimalusi endas tööharjumust kujundada. Ja kui ka seadusandja kaikaid kodaratesse loobib, juhtubki nii, et järjest enam tekib luhvtivendi ja tööpõlgureid.



On olnud aegu, kui lapsed on pidanud endal hinge sees hoidmiseks tegema rasket ja kurnavat tööd. Paraku oleme nüüd jõudnud teise äärmusse.



Usun, et jõukohased ja ajaliselt piiratud tööülesanded, mis ei nõua liigset kehalist ega vaimset pingutust, tuleksid laste arengule ainult kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles