Lõppesid välitööd Tääksi kandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uurijad käisid Tääksi ümbruses välitöödel. Pildil Tääksi põhikool.
Eesti Rahva Muuseumi uurijad käisid Tääksi ümbruses välitöödel. Pildil Tääksi põhikool. Foto: Elmo Riig / Sakala

30. juunist kuni 7. juulini toimunud Eesti Rahva Muuseumi välitöödel Viljandimaal Suure-Jaani vallas Tääksi külas ja selle ümbruses dokumenteeriti kaasaja argielu. Intervjueeriti üle 60 inimese, koguti üle 20 gigabaidi fotosid, video- ja helimaterjali.


Eesti maaelus viimastel aastakümnetel toimunud suured muutused ja murrangud on sundinud inimesi ümber korraldama oma majapidamist ja elatusalasid, kohanema turu ootustega ning läbi mõtlema eelistusi ja ootusi maaelu suhtes.

Uurijad võeti Tääksis, Üldes, Kuhjaveres ja Kureveres ning teistes ümbruskaudsetes külades lahkelt vastu ning inimesed arutlesid meeleldi maaelu olukorra üle.

Eesti külad ja inimesed ei ole ühetaolised, nii leiab palju erinevaid arvamusi ja seisukohti. Kõigile, kellega välitöödel vesteldi, oli ühine oma elukeskkonna ja pere väärtustamine.

Välitöödel osalesid Tallinna Ülikooli antropoloogia-, Tartu Ülikooli folkloristika- ja Eesti Kunstiakadeemia rahvakunsti- ja kultuuriantropoloogia tudengid koos muuseumitöötajatega.

Eesti Rahva Muuseum korraldab välitöid erinevates regioonides igal aastal. Samades Viljandimaa külades käidi viimati suurematel välitöödel 1979. aastal. Kogutud materjalid on avatud uurijatele arhiivis ja kogudes edasiseks uurimiseks ja analüüsimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles