Kütuse hinna tõus suurendab kulusid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiisitõus ja käibemaksu muudatus on viimase nädala jooksul kütuse hinda kergitanud.
Aktsiisitõus ja käibemaksu muudatus on viimase nädala jooksul kütuse hinda kergitanud. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Suured kütusemüüjad tõstsid eile kõrgema aktsiisimäära tõttu bensiini hinda 25 ja diislikütuse hinda 50 senti, mis tähendab kõigile tarbijatele ja ettevõtjatele üha suurenevaid kulusid.


Viljandis tegutseva bussifirma Mulgi Reisid juhataja Madis Lepa sõnul tähendas aktsiisitõus sellele ettevõttele juba 1. juulil kütuse hinna ligi kümneprotsendilist kallinemist.
«Meie ostame kütust hulgi ning käibemaksu tasuma ei pea,» selgitas ta. Enne oli hulgihind Mulgi Reisidele 11 krooni ringis ja see kerkis 12 kroonile. 1. juulil tõusis hind kroon ja kaks senti. Hulgiostjatele mingit puhveraega ei antud,» rääkis Lepp.

Et Mulgi Reisid esimestel päevadel kütust ei vajanud, jõudis firma enne ostmist ära oodata ka väikese hinnalanguse ning kui ta ostma läks, oli diislikütus juuni lõpuga võrreldes 90 senti kallim. Mulgi Reisid vajab ligi 80 000 liitrit kütust kuus ning järsk hinnatõus on ta raskesse seisu pannud. «Järsult on langenud ka piletitulu ning kui kütuse hind ei lange, siis kasumist me enam rääkida ei saa,» nentis Lepp.

Positiivset nägi aga bussifirma juht selles, et veel pole olukord nii hull kui aasta tagasi, mil kütuse hind oli ligi viis krooni kõrgem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles