Mõisates kõlab kammermuusika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Diana Liiv esineb laupäeval Olustvere ja Vana-Võidu mõisas kavaga «Romeo ja Julia».
Pianist Diana Liiv esineb laupäeval Olustvere ja Vana-Võidu mõisas kavaga «Romeo ja Julia». Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Suvel tuleb mittetulundusühing Muusikasõprade Selts välja uue kontserdisarjaga  «Kammermuusika unustatud mõisates».

Sellel laupäeval toimub kaks kontserti Viljandimaal: laupäeval, 11. juulil kell 12 Olustvere mõisas ja kell 15 Vana-Võidu mõisas.



Esineb pianist Diana Liiv kavaga «Romeo ja Julia». Kavva on kaasatud Viljandi Kultuuriakadeemia tantsutudengid Triin Marts, Kaia Reinup ja Evelin Lagle.



Romeo ja Julia traagiline armastuslugu on pakkunud ainest helitöödeks paljudele. Särava portreteerija ja värvika karakteriloojana on Sergei Prokofjev oma balletisüidis keskendunud mitte niivõrd tunnete kujutamisele ega draamale, vaid just näidendis esinevate tegelaste iseloomude väga ilmekale kujutamisele.



Noorukest Juliat on kujutatud rõõmsameelse ja naeruhimulise elava tütarlapsena, paater Lorenzo tunneme ära leebest manitsevast toonist ning Romeo sõber Mercutio esineb nurgelise ja iroonilise noorukina.



Väga ilmekalt on helilooja muusikasse valanud vaenutsevad Montecci ja Capuletti hõimud - raskepärased, vihased ja põikpäised on nad mõlemad. Isikukirjelduste vahele on pikitud ka nii-öelda rahvastseene nagu balletis ikka - menuett, tütarlaste tants, rahvatants, hommikune tänavaelu ja kurjakuulutavad maskid ballil.



Diana Liiv on esinenud solisti ja kammermuusikuna Eestis, Leedus, Rootsis, USA-s ja Soomes. Mitu korda on ta esinenud ka orkestrisolistina (Longy Sümfoonia Orkestriga Bostonis, Kaunase Sümfoonia Orkestriga (dirigendiks Pavel Berman) jt.).



Peale klaveri mängimise on Diana Liiv kirjutanud ka kaks muusikalist lasteraamatut «Neli heldet haldjat» ja «Võluvitsa vägi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles