Kasutatud auto saab osta soodsa hinnaga

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jämejala ristmikul autoaeda pidava Autoagentuuri juht Ragnar Liinsoo tõdeb, et aastaga on müüdavate autode hinf langenud 25-30 protsenti.
Jämejala ristmikul autoaeda pidava Autoagentuuri juht Ragnar Liinsoo tõdeb, et aastaga on müüdavate autode hinf langenud 25-30 protsenti. Foto: Egon Valdaru

Viimase aastaga on kasutatud autode hinnad veerandi võrra langenud ning erinevalt varasemast ostetakse kõige rohkem odava hinnaklassi masinaid.

Jämejala ristmikul autoaeda pidava Autoagentuuri juht Ragnar Liinsoo ütles, et talvel osteti kasutatud autosid vähe ja müüjatel oli raske.



«Praeguseks oleme taas järje peale saanud, ehkki palju autosid tuli ära anda tunduvalt alla omahinna,» rääkis ta.


Paari aasta taguse ostuhuvini praegune nõudmine siiski ei küüni. «Hind on aastaga 25-30 protsenti langenud. Veerandi võrra on väiksem ka müüdavate autode hulk,» rääkis Autoagentuuri juht.



Oma sõnutsi saab Ragnar Liinsoo autosid pakkuda üsna odava hinnaga. «Toon oma autod Saksamaalt, kus tänu riigi dotatsioonile ostavad inimesed rohkem uusi sõidukeid. Kasutatud autod on seetõttu soodsalt saadaval, pealegi on Saksamaalt autode toojaid väheks jäänud.»



Pärnu maanteel asuva BestCari juhataja Silver Sokmann ütles, et kui paar aastat tagasi osteti usinalt ka 200 000 - 300 000 krooni maksvaid autosid, siis nüüd jääb maksimumpiir 70 000 ja 100 000 vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles