Tuli jõudis peolinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvapidu
Rahvapidu Foto: Jaak Jaaku

Neljapäeva õhtul jõudis pärast 900 kilomeetri läbimist Tallinna laulu- ja tantsupeo tuli.


Tuletoojad jõudsid Tallinna Admiraliteedi basseini kell 22.30, olles läbinud üle 900 kilomeetri pikkuse teekonna mööda Eesti jõgesid, järvi ja merd.

Tartus süüdatud laulupeo ja Kihnus sündinud tantsupeo tuli liikusid pealinna peopaika mööda veeteed ajaloolistele puulaevadel läbi kaheksa maakonna. Viljandimaal käis laulupeotuli veidi aega ka mööda maismaad: viis tuld saatvat haabjat tõsteti Kuudeküla silla juures Tänassilma jõest välja ja tuld kandma määratud lootsik kanti kätel tõrviku järel Viljandi järve kaldale. Siit sõidutati tuli edasi Pärnumaale.

25. laulu- ja 18. tantsupidu «ÜhesHingamine» kestab Tallinnas pühapäevani. Peo juhatas neljapäeval sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnevad kolm tantsupeo etendust «Meri» ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.

Laulupeol osaleb 864 koori ja orkestrit 26430 laulja ja pillimängijaga ning 534 tantsu- ja võimlemisrühma 7460 tantsija ja võimlejaga. Veel osaleb 41 väliskollektiivi 1340 lauljaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles