Repliik: Tükike kasutut tänavat

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Väre
Hans Väre Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandis Lossi ja Tartu tänava nurgal on liiklus korraldatud nii huvitavalt, et vist küll keegi ei pea seal eeskirjast kinni.

Nimelt näitab märk, et ühesuunaline tee lõpeb enne Lossi tänava poolset sissesõitu parklasse. Jupike, mis sealt veel Tartu tänavani jääb, on seega kahesuunaline. Sellest hoolimata teeb enamik juhte vasakpöörde Lossi tänavalt Tartu tänavale tee vasakust äärest ehk sisuliselt vastassuunast, ehkki märgi kohaselt tuleks keerata tee telgjoone lähedalt.



Midagi ohtlikku niisuguses rikkumises pole, sest peaaegu ühelgi seadusli-


kul viisil sellele kahesuunalisele osale ei pääse. Ristmiku järel on Lossi tänav taas ühesuunaline ja Tartu tänavat mööda järve poolt tulles ei ole vasakpööre lubatud.



Teoreetiliselt on Viljandis seega kümmekond meetrit sõiduteed, kus keegi sõita ei tohi. Totra olukorra lõpetamiseks piisaks, kui märk ristmikule veidi lähemale paigutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles