Täna öösel puhkeb kultuurimajas õide öökuninganna

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurimajas puhkeb õide öökuninganna.
Kultuurimajas puhkeb õide öökuninganna. Foto: Liis Saar

Täna hilisõhtul kella 22.30 paiku avab Viljandi kultuurimaja uksed huvilistele, kes soovivad vaatama minna õide puhkevat öökuningannat.

Viljandi kultuurimaja administraatori Linda Triisa sõnul on lillel praegu kolm punga. «Homme-ülehomme peaks avanema veel üks,» rääkis Triisa.

Umbes kuus aastat kultuurimajas elanud taim on õisi näidanud igal aastal. Senine lille õierekord on Triisa sõnul kaheksa.

«Tavaliselt hakkab meie öökuninganna õitsema pärast vanamuusika festivali lõppu ja enne folgi algust, kuid tänavu on ta üsna varajane,» rääkis administraator.

Entsüklopeedia andmetel on suureõieline vanillilõhnaliste õitega suureõielise kuukaktuse ehk öökuninganna (Selenicereus grandiflorus) kodumaaks on Jamaika, Haiiti ja Lõuna- Mehhiko troopilised metsaalused.

Õite läbimõõt ja pikkus on 20-30 sentimeetrit. Sisemised õielehed on valged, välimised kiirjalt kuldpruunid või rohekad. Õis avaneb ainult üheks ööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles