Malevlasi on tänavu vähem

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevanoortele pakutakse jõukohaseid töid, peamiselt rakendatakse neid puhastus- ja koristustöödele.
Malevanoortele pakutakse jõukohaseid töid, peamiselt rakendatakse neid puhastus- ja koristustöödele. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mullusega võrreldes on Viljandis poolsada töömalevlast vähem, sest kahanenud on nii teismeliste hulk kui malevasuveks ette nähtud rahasumma.

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti peaspetsialisti Tiivi Tiido sõnul saab töövõimaluse 150 last, kes tegutsevad vahetustega juunist augusti lõpunädalateni kümneliikmelistes rühmades.



«Noortele antakse vaid neid töid, mis on alaealistele jõu- ja võimetekohased,» selgitas Tiido. «Valdavalt rakendatakse neid puhastus-, koristus- ja haljastustöödel.»



Läinud aastal andis linn malevaprojektile 394 000 krooni. Sel aastal on summa kahanenud 313 000 kroonini. 25 500 krooni saadi Eesti noorsootöö keskuselt koondprojekti «Õpilasmalevad 2009» kaudu.



Noorsootöö keskuselt saadud summa oli mullusega võrreldes 33 780 krooni väiksem. Tiivi Tiido andmetel kärbiti ühe lapse päevatoetuse summat 7 krooni võrra ja toetust saab varasemast vähem malevlasi. Rahanappuse tõttu jääb sel aastal ära ka traditsiooniks kujunenud maakondlik malevate kokkutulek Ulgel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles