Ilmus Sakala Kalendri juubelinumber

Olav Renno
, raamatusõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala Kalender hakkas uuesti ilmuma veerandsada aastat tagasi. Tänu mitmekülgselt võimeka Heiki Raudla tegususele on seda tähtraamatut nüüd regulaarselt, igal aastal välja antud. Äsja trükist tulnu on juba kahekümne viies — niisiis on käes väike juubel.

Värske kalender on järjekordselt üsna mahukas, üle 300 lehekülje. Selles leiame peale rohkete tähtpäevade, ajaloosündmuste, Eestile oluliste inimeste sünni- ja surmapäevade ning astronoomiliste andmetega rikastatud kalendaariumi veel Viljandimaaga seotud 74 isiku ümmargusi tähtpäevi eeloleval aastal ja ülevaate maakonna mullustest kultuurisündmustest. Mulgimaa pärimusaastale on pühendatud omaette kokkuvõte.

Kalendri põhiosa moodustavad 35 kirjutist siit nurgast ja sealt nurgast. Nende hulgas on põhjalik ülevaade Karksi-Nuia Püha Aleksei kirikust, kogudusest ja selle preestritest. Leidub mälestuskilde, näiteks Jaak Põldma kirjutatud «Jänkid, kasige Peipsi taha!», Jaan Tammsalu tosinast tööaastast Viljandis ja Valeri Luukka kinomeenutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles