Suletud erikool tukub vaguralt maltsa rüpes

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Puiatu erikooli peahoone on valvatud, pole pahategijad seda seni eriti rüüstanud. Küll aga on maja ümbrus hooldamata.
Et Puiatu erikooli peahoone on valvatud, pole pahategijad seda seni eriti rüüstanud. Küll aga on maja ümbrus hooldamata. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riik on neli aastat tagasi suletud Puiatu erikooli hoonekompleksi juures käitunud nagu kuri koer heinakuhjal: ise ei taha, aga teistele ka ei anna.

Olgugi et seadusega pahuksisse läinud poisid koliti Puiatust ära juba 2009. aasta suvel, pole nende ümberkasvatamiseks ehitatud majale seniajani uut rakendust leitud. Õigupoolest pole seda otsitudki. Sestap sirutuvad nüüdseks peahoone vundamendi vahelt taeva poole mitme meetri kõrgused noored puud ning varem muru all olnud platsidel lainetab kõrge umbrohi.

«Häbi, häbi ja veel kord häbi!» põrutas Pärsti vallavanem Erich Palm riigi kohta, sest koolimaja ümbruses pole mitu hooaega elementaarsemaidki heakorratöid tehtud. «Nagu Vene armee oleks ära läinud — kõik on täpselt nii, nagu see sinna jäi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles