Kuidas kuue kuuga plaadifirmat luua

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pruul jätkab uute ja huvitavate tundmatute artistide ja plaatide otsinguid. Viljandis tasub luusida uuskasutuskeskuses.
Erki Pruul jätkab uute ja huvitavate tundmatute artistide ja plaatide otsinguid. Viljandis tasub luusida uuskasutuskeskuses. Foto: Marko Saarm / Sakala

Teenekad muusikasõbrad Erki Pruul, Tõnis Kreinin ja Martin Jõela asutasid hiljuti firma Frotee, et anda vinüülplaatidel välja eesti unustatud popmuusika klassikat, mida nad isegi oma kogusse ihaldavad.

Viljandi pärimusmuusika aida avalike suhete juhina töötav Erki Pruul on korraldanud «Jazz Lessonsi» üritusi ning kuulub Kohviradio ja festivali Schilling meeskonda. Tema sõnul on tänapäeval plaadifirmat puhttehniliselt õige lihtne luua — muusika ei saa ju kunagi otsa ja plaaditehaste uksed on kõigile lahti —, tegelikkuses on see aga kõvasti keerulisem.

«Endiselt arvan, et muusikat, mida plaatidele panna, on piisavalt. Raske on see, et pead kompromisse tegema ja teiste maitsega ka arvestama, et mitte kohe pankrotti minna,» räägib Pruul ning täpsustab, et ametlikult on Frotee küll plaadifirma, kuid päriselt julgeb ta seda ettevõtmist nõnda nimetada alles siis, kui kataloogis on vähemalt kümme plaati. «Praegu oleme oma kahe väljaandega alles… osaühing.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles