Repliik: Oli hea ja eestimaine...

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Palava ilmaga pole jäätisest paremat maiust. Mina olen aastaid ostnud Eesti jäätist, mis on olnud palju naturaalsem ja maitsvam kui näiteks põhjanaabrite meile jõudnud toodang.

Eriti head olid jogurtijäätised, mis polnud väga magusad ja sisaldasid ka vähem kaloreid kui teised. Mõnikord võis endale lubada krõbedasse vahvlisse pakitud jõhvikatäidisega Villi.



Nüüd on samasugused pisikesed torbikud teise firmamärgi all küll müügil, aga näiteks Jäälille maasikajäätist ei olnud võimalik lõpuni süüa, sest see oli lausa imal ja lõhnas keemia järele. Lotte jäätised tunduvad natu­raal­semad, jogurtijäätised on aga müügilt sootuks kadunud.



Ainus, mil näib olevat lõputult arenguruumi, on hind. Hoolimata piima ja suhkru odavnemisest tuli pisikese Lotte eest välja käia 7 krooni 90 senti. Mõne aastaga on mitmekordistunud teistegi jäätiste eest küsitav summa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles