Rehepeksumasin tõmbab Kurgjal käima talupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. augustil peetakse Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal talupäeva.
30. augustil peetakse Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal talupäeva. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Homme, 31. augustil peetakse Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal talupäeva, millega tähistatakse muuseumi 65. aastapäeva. Päeva jooksul saab näha ja proovida mitmesuguseid talutöid.

«Juubelihõngulised talupäevad võtavad kokku taluelu kogu selle mitmekesisuses: oma käega saab proovida talutöid alates meevurritamisest ning korvipunumisest ja lõpetades vilja kooditamise ning kraasimisega. Tõmbame käima ka rehepeksumasina,» rääkis talumuuseumi direktor Monika Jõemaa.

20. talupäevad algavad Pärnumaal Kurgjal laupäeva keskpäeval. Eri talutöid saab vaadata ja proovida kella 12—16. Muuseumi veskis on rahvamuusika töötoad Krista ja Raivo Sildoja juhendamisel. Alates kella 10.30. saab peamajas näha filmikatkendeid muuseumist ja selle elanikest läbi aegade.

Carl Robert Jakobsoni muuseum avati Pärnumaal Kurgjal 3. septembril 1948, see koondab Jakobsoni pärandit ja tutvustab Eesti talukultuuri. Ainsa Eesti muuseumina toimib see ka tegutseva taluna, kus haritakse põldu, peetakse Eesti maakarja lehmi, hobuseid, lambaid, kanu, kalkuneid ja küülikuid.

Talupäevade ajakava leiab www.kurgja.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles