Kolga-Jaani vald uuendas naabritega kahasse oma veemajandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepäeva tähistamisega pööratakse tähelepanu veeprobleemidele meil ja maailmas.
Veepäeva tähistamisega pööratakse tähelepanu veeprobleemidele meil ja maailmas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval jõudis lõpule Kolga-Jaani ja Pajusi valla ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimine. Tööde käigu parandati omavalitsustes ligemale 30 kilomeetrit veetorustikku ning uuendati joogi- ja reovee töötlusjaamu.

Osaühingu Põltsamaa Vallavara eestvedamisel loodud ühisprojekti kogumaksumus oli 8,4 miljonit eurot ning sellega korrastati veetaristud Adavere, Kolga-Jaani ja Kamari alevikus ning Lustivere, Esku, Leie, Pisisaare ning Vägari külas.

«Tänu elluviidud projektile on Kolga-Jaani aleviku ja Leie küla elanikele tagatud teenus võrdväärselt suurlinnadega, torudes voolab puhas vesi ja enam ei reostata Eesti loodust,» ütles Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur.

Projekti tulemusena vähendati asustustes veetorustiku kadusid ning tagati elanikele ööpäevaringne kvaliteetse joogivee kättesaadavus. Selleks taastati valdades üle 14 kilomeetri kanalisatsioonitorustikku ning joogiveetorustikku enam kui 12 kilomeetri ulatuses. Lisaks parandati 11 reovee-, 7 puurkaev- ja 7 joogiveepumplat ning 6 joogiveetöötlusjaama ja 7 reoveepuhastit. Nii mõnegi küla või alevikuga seotud veevõrk oli ligemale 40 aastat vana ning kulunud torud ja seadmed olid muutunud kohati lausa tavapärasteks.

Koos inimeste heaolu parandamisega panustab valdade ettevõtmine ka keskkonnahoidu. Kulunud torustike taastamise järel väheneb veekadu ning pinna- ja põhjavee kahjustamine reoveega.

Põltsamaa, Kolga-Jaani ja Pajusi valla ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimise projekti ametlik lõpetamine leidis täna aset Põltsamaal Carl Schmidti majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles