Linn tahaks järvepalli muda kaevamise eest lina taha peita

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve ilu lõpeb suvitaja jaoks tavaliselt siis, kui ta üritab rannas ujuma minna. Ujumisala põhi on kaetud paksu muda ja veetaimedega.
Viljandi järve ilu lõpeb suvitaja jaoks tavaliselt siis, kui ta üritab rannas ujuma minna. Ujumisala põhi on kaetud paksu muda ja veetaimedega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mudase Viljandi ranna korrastamise eest küsivad ettevõtjad peaaegu kolm korda suurema summa, kui linna rahakott kannataks. Rekordiline hinnavahe soovi ja tegelikkuse vahel ei tulnud linnajuhtidele aga sugugi ootamatult.

Kui Viljandi kuulutas välja riigihanke konkursi mudapumpaja leidmiseks, ütles linnapea Loit Kivistik, et raha on selleks tööks ehk 120 000 eurot. Kui konkurss lõppes, oli laekunud kolm hinnapakkumist ning nende seast soodsaim oli 318 192 eurot.

Ehkki soovide ja tegelikkuse vahele jääb ligi 200 000 eurot, ei üllatanud raekotta tulnud pakkumiste suurused linnajuhte sugugi ning ranna puhastamisest ei kavatse nad loobuda. Muuta tuleb lihtsalt tehnoloogiat, kuid seda ei lubanud keskkonnaamet teha enne, kui saab selgeks järve seisukohast kõige leebema töö tegemise hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles