Pärimuse kogujad korjavad Suure-Jaani ajalugu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi direktori Krista Aru sõnul hakkavad pärimuse kogujad uurima Suure-Jaani ajalugu.
Eesti Rahva Muuseumi direktori Krista Aru sõnul hakkavad pärimuse kogujad uurima Suure-Jaani ajalugu. Foto: Lauri Kulpsoo

Juuli algul lähevad Eesti Rahva Muuseumi pärimuse kogujad Suure-Jaani rahvalugusid otsima ning laulu-ja tantsupeole külastajaid ning nende emotsioone jäädvustama.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru sõnul suunduvad pärimuse kogujad Suure-Jaani, kus välitööde eesmärk on jäädvustada Eesti argielu.

„Vaadatakse, mis on sundinud inimesi tegema valikuid, ümber korraldama oma majapidamist ja elatusalasid ning läbi mõtlema eelistusi ja ootusi maaelu suhtes," tutvustas Krista Aru uurijate tegemisi.

Töödel on neil abiks Elisa kingitud Urvaste kihelkonna seeliku triibustikuga kaunistatud sülearvuti. Krista Aru sõnul on arvuti abiks välitööpäevikute pidamisel, intervjuude salvestamisel ja süstematiseerimisel, fotode jäädvustamisel, side pidamisel andmebaasidega ning ühenduses olemisel võrgustike - mikroblogide ja suhtlusportaalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles