Kohustuslikku kirumist enam ei ole

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvidus võidelda endale Euroopa Liidu järgmiseks eelarveperioodiks välja algul pakutust suuremad toetused ühendas kogu Baltikumi põllumehi ning kasvatas selle majandusharu ettevõtjate eneseusku.
Tarvidus võidelda endale Euroopa Liidu järgmiseks eelarveperioodiks välja algul pakutust suuremad toetused ühendas kogu Baltikumi põllumehi ning kasvatas selle majandusharu ettevõtjate eneseusku. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

Olgugi et mullune ülivihmane suvi andis talivilja kasvatajatele paraja obaduse, ei ole Eesti põllumeeste keskliidu presidendi Juhan Särgava sõnul põhjust mingist katastroofist rääkida. «Kõik aastad pole ühtviisi head. Selle vastu pole midagi teha, sellega arvestatakse,» ütleb ta.

See, et iga suvi on ise nägu, on põllumeestel rusikareegel. Juhan Särgava, millisena tänavune suvi end Eesti põllumeeste mällu kirjutab?

Lõppeva suve nägu kujundas suuresti eelmine aasta. Mäletatavasti oli mullune sügis väga vesine ning see tõi talivilja külvajatele kaela ridamisi hädasid. Kohati polnud üldse võimalik külvata ja kus see õnnestus, lainetasid põldudel varsti sõna otseses mõttes järvekesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles